ОДРЖАН НАЦИОНАЛНИ СЕМИНАР О КАРЦИНОМУ ДОЈКЕ

У свечаном амфитеатру Медицинског факултета Универзитета у Нишу, одржан је Национални семинар о савременим дијагностичким и терапијским модалитетима у третману карцинома дојке. Организатор овог стручног скупа су Медицински факултет Универзитета у Нишу, Универзитетски клинички центар Ниш, КБЦ „Бежанијска коса“ Београд и Српско онколошко друштво.

Пожелевши добродошлицу лекарима из целе Србије који су узели учешће у овом стручном скупу, директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић указао је на значај и важност напретка савремене медицине у последње две деценије истакавши да је улога оних који се баве лечењем карцинома дојке, изузетно велика.

„Ви сте ту на бранику те и такве медицине, са иновативним методама и терапијама. Ви сте ту да пружите оно што је потребно болесном човеку-наду,утеху и лечење. Због тога овакви скупови представљају веома значајну размену искустава и увек отварају нека нова врата у погледу нове сарадње међу свим здравственим установама у Србији. Врхунска медицина не може бити привилегија само великих центара већ доступна сваком пацијенту и у мањим градовима, а видим да овде има представника и мањих здравствених установа и то је такође вредност оваквих састанака“, истао је проф. Перишић.

Копредседник Националног семинара проф.Небојша Ивановић такође је истакао значај оваквих стручних скупова, нагласивши да они имају за циљ да се унапреди свеукупни ниво дијагностике и лечења карцинома дојке у свим установама у Србији.

„Ово је наш напор да уједначимо и приближимо, пре свега унапредимо бављење раним карциномом дојке , првенствено са аспекта дијагностике и хирушког лечења. Специфичност свих наших семинара је то да се размењују искуства између терцијарних и секундарних центара, све са идејом да се не само унапреде и усвоје најновије технике у дијагностици и лечењу карцинома дојке већ и да се направи равнотежа, с обзиром на то да велики проценат пацијенткиња не бива третирано у терцијарним центрима већ се основна дијагностика и терапија спроводе у регионалним болницама“, истакао је проф.др Ивановић.

Учеснике из Ниша, Београда,Новог сада, Крагујевца и секундарних установа у Србији које се баве лечењем карцинома дојке, испред Медицинског факултета поздравила је и деканица ове високошколске установе проф.др Добрила Станковић Ђорђевић, изразивши наду да ће овај Национални семинар постати традиционални скуп који се бави изузетно важном темом у савременом друштву.

 
     

Семинар је обухватио три сесије, дијагностику, хирургију и савремене трендове у хирургији и медикалној терапији раног карцинома дојке.

Поред бројних учесника из Београда, Новог сада, Крагујевца и општих болница у Србији, међу предавачима су били и бројни леари Универзитетског клиничког центра Ниш.

Одлуком Здравственог савета Србије,овај стручни скуп је акредитован као семинар 1. категорије .

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш