НАСТАВЉЕНА УЛАГАЊА НИШKОГ УKЦ-а У ЗАНОВУ НАЈСАВРЕМЕНИЈЕ АПАРАТУРЕ И ОПРЕМЕ

Захваљујући ангажовању руководства нишког Универзитетског клиничког центра, ресорног министарства и државе, која већ годинама непрестано улаже у читав здравствени систем Републике Србије, Kлиника за пластичну и реконструктивну хирургију наше здравствене установе, од данас је "богатија" за два, на тржишту тренутно најмодернија дигитална апарата за интравенску регионалну анестезију.

Према већ унапред утврђеном плану јавних набавки Управе УKЦ Ниш, а према речима руководства, набавка ових уређаја, умногоме ће олакшати посао лекарима ове организационе јединице, који су много пута до сада показали квалитет и стручност у раду. Подсећају и на оне "кризне" ситуације, када је требало реаговати муњевито брзо, а када су пластични хирурзи, мултидисциплинарним приступом са колегама ортопедима, васкуларним хирурзима, анестезиолозима али и осталим медицинским особљем, изводили, буквално речено, "чуда", спасавајући екстремно повређене екстремитете пацијената.

И сами хирурзи са Kлинке за пластичну И реконструктивну хирургију, нису крили задовољство због ове занове апаратуре, коју ће, наводе, итекако користити и која ће им бити од велике помоћи.

"Ови апарати ће значајно унапредити рад Kлинике и омогућити још сигурнију, потпуно прецизну и безбедну анестезију за све хируршке интервенције на горњим екстремитетима, како из области хроничних обољења, тако и за збрињавање тешких и комплексих повреда шаке које су, нажалост, у ово време, све чешће", изјавио је проф. др Предраг Kовачевић, руководилац Kлинике.



Након примопредаје апарата, од стране стручњака компаније која се бави производњом савремених дигиталних апарата за регионалну анестезију, одржана је наравно и обука за медицинско особље које ће користити овај апарат, тако да је он већ на располагању лекарима, односно свим пацијентима, који гравитирају ка нишком Универзитетском клиничком центру.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш