Нишки хирурзи обучавали колеге из Белорусије

Фото: илустрација

То потврђује и начелник хируршке службе болнице у овом белоруском граду Александар Болотников, који наводи да код њих још није довољно развијен минимално инвазиван приступ лечењу киле и одстрањивања жучне кесе као што је то случај у Нишу.

Осим доктора Пејчића, хирурзима из Белорусије савремене технике у операционој сали демонстрирао је тим који чине Слободан Јовановић, Александар Павловић и Бојан Јовановић.

У Центру за минимално инвазивну хирургију се годишње уради око 1.500 различитих хируршких процедура. Нагласак се, како објашњавају, даје једнодневној хирургији кила у локалној анестезији са пријемом, операцијом и отпустом пацијента у току истог дана.

Преузето са www.juznevesti.com

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш