Изградња блока за лечење обољења штитасте жлезде

Директор Клиничког центра Зоран Радовановић саопштио је данас да је при Центру за нуклеарну медицину почела изградња најсавременијег терапијског блока за чију је изградњу Клинички центар обезбедио путем донација 100.000 евра.

„Терапијски блок омогућиће да први пут од оснивања Клиничког центра, овде буде примењивана терапија јодом у лечењу пацијената оболелих од карцинома штитне жлезде“, нагласио је Радовановић на конференцији за кц нис_терапијски блок_градњамедије.

Према његовим речима нови терапијски блок биће завршен најкасније за месец и по дана и у њему ће се осим облелих од карцинома штитне жлезде у најсаврменијим условима лечити и други пацијенти којима је овај орган оболео.

Директорка Центра за нуклеарну медицину Марина Влајковић је истакла да се за лечење јодом у Нишу пријавило већ 10 пацијената, и медју њима су две особе младје од 21 године.

Влајковић је казала да нишки Центар за нуклеарну медицину годишње пошаље измедју 50 и 100 пацијената на лечење јодом у друге здравствене центре у земји, а лечење једног пацијента кошта овдашњу филијалу Републичког фонда за здравствену заштиту 2.000 до 3.000 евра.

   

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш