Обављења стота транспалнтација бубрега

У Клиничком центру у Нишу обављена је 100. транспалантација бубрега, што ту здравствену установу сврстава у сам европски врх. Директор нишког КЦ Зоран Радовановић најављују да ће ускоро кренути и са захватом трасплантације јетре.
Пре само пет дана Небојши Васићу (34) из Доње Будриге на Косову и Метохији урађена је трансплантација бубрега. Донор је био његов отац и сада се обојица опорављају.
Тим стручњака трансплантационог тима на челу са примаријусом др Гораном Пауновићем будно прати здравствено стање оперисаних пацијената. Кажу да се опорављају и да ће ускоро кренути на кућно лечење.

Када се констатује мождана смрт, имамо начин да уз сагласност породице, онима који су у терминалним фазама болести спасимо животе. Могу да се донирају два бубрега, срце, рожњача, јетра и плућа - каже директор Клинике за кардиоваскуларну и трансплантациону хирургију др Драган Милић.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш