Терапијски блок Центра за нуклеарну медицину


У новембру месецу је у Центру за нуклеарну медицину Клиничког центра Ниш званично почео да ради најсавременије опремљен терапијски блок за лечење малигних и бенигних болести применом радиоизотопа. О болесницима (индикације, припрема за лечење, лечење током боравка у болници, праћење и безбедност околине након отпуста) се брине 4 тима лекара и техничара. Сви лекари су специјалисте нуклеарне медицине, а 3 лекара су и наставници Медицинског факултета у Нишу.

Терапијски део је у згради Центра за нуклеарну медицину, има два конфорна одвојена апартмана. Сваки апартман има поглед на парк болнице, сопствено купатило, телевизор, бежични интернет, телефонску везу са свим просторијама, видео надзор, као и све друге погодности за лечење у условима изолације. У почетку ће се лечити само пацијенти са малигним и бенигним болестима штитасте жлезде, а у току следеће године ће бити започето и лечење и неуроендокриних тумора.У плану је сукцесивно увођење и осталих метода лечења применом радиоизотопа, лечење метастаза у јетри (са интервентном радиологијом), лечење болних коштаних метастаза и лечење феохромоцитома.

 

ИНФОРМАТОР ЗА ПАЦИЈЕТЕ
(кликните на икону и преузмите документ)

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш