Опремање новог Клиничког Центра

Почело је опремање новог Клиничког центра у Нишу који је изграђен средствима кредита Европске инвестиционе банке. Око два и по милиона житеља југа Србије, који услуге могу да добију у тој терцијарној здравственој установи, имаће на око 50.000 квадрата најсавременију опрему за дијагностификовање и лечење разних болести.

На седам нивоа, који су прилагођени кретању особа са инвалидитетом, налазиће се Ургентни центар, неурологија, интерна и све хируршке клинике.
 
Пацијенти на преглед неће дуго чекати. Савремени апарати, боља организација рада, 17 операционих сала, посебан блок за трансплантацију и опоравак тек оперисаних и више од 600 постеља.

"Предност оваквог рада је у томе што ће на једном месту бити специјалности свих хируршких делатности и имаћемо могућности консултације током и након извођења хируршке интервенције", наводи професор доктор Горан Станојевић, помоћник директора за хируршку делатност.

Такозвану паметну зграду, по светским стандардима, градили су Италијани са више од 30 домаћих подизвођача.
 
 
Клинички Центар Ниш
Операциона сала са најсавременијом опремом Интензивна нега интернистичког блока
   
Болесничке собе
 
Пријемни блок

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш