УРАЂЕНЕ ПРВЕ ОПЕРАЦИЈЕ У НОВОЈ ЗГРАДИ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА

Као што је и најављено, десетак дана након отварања нове зграде Клиничког центра Ниш, у најсавременије опремљеним операционим салама обављене су и прве операције, те је нова зграда ове здрваствене установе, тиме почела и да функционише готово пуним капацитетом.

- Сматрамо да је ово круна нашег вишегодишњег рада и да је самим тим што је урађено све што је било планирано, наша мисија успела, изјавио је проф.др Зоран Радовановић, генерални директор нишког Клиничког центра.- Динамика пресељења преосталих Клиника тече по плану, тако да верујемо да ћемо до средине јануара завшити све.

Након пријема првих лежећих пацијената у дневној болници, у новом стационару Клиника за ендокринологију, гастроентерологију, хематологију, неурологију и кардиологију, још јуче су обављене све припреме за прве операционе захвате, те је оперативни програм почео од раних јутарњих сати.

- Шесторо пацијената који су смештени на Клиници за дигестивну хирургију оперисани су данас и поносан сам што могу да кажем да је све протекло у најбољем реду, а наши осмеси, свих нас који су радили у новим салама и на новој опреми, говоре све, изјавио је проф. Др Горан Станојевић, помоћник директора за Хируршку делатност и додао да је реч је о операцијама из области тзв. једнодневне хиругије, односно препонске киле и операције на дебелом цреву.

Оно што ће сада бити предност за лекаре специјалисте, али и свакако од помоћи свим пацијентима, јесте и најсавременија анестезиолошка опрема и соба за опоравак пацијената након операција.

- Ово је велики помак за све нас, јер осим што сада имамо најмодерније услове за рад са пацијентима, соба за опоравак је нешто што Клинички центар до сада није имао, те сада можемо слободно да кажемо да смо у рангу најсаврменијих светских болница и трудићемо се да у наредном периоду будемо још бољи, истакао је проф.др Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезију.

Првих шест операција обављано је у две од укупно петнаест сала које се налазе у операционом блоку, а већ за неколико дана, требало би да целокупан простор на читавом спрату, буде спреман за све хируршке захвате.

       
       
       
       
       
       
       
       
       
 
       

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш