ПРОФ.ДР ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ПОСЕТИЛА КЦ НИШ- НОВА ЗГРАДА ПО НАЈВИШИМ СВЕТСКИМ СТАНДАРДИМА

Само месец дана након отварања нове зграде Клиничког центра Ниш, један од најбољих неурохируга у земљи и региону, начелница Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије, проф. др Даница Грујичић, обишла је све Клинике и Центре у простору нове зграде, који је оценила као „врхунски и светски и као нешто, на чему би многе болнице на Западу могле да завиде Нишу и југу Србије“. 


Осим тога, као председница Комисије за увођење нових здравствених технологија при Министарству здравља, гошћа нишког Клиничког центра обећала је помоћ у том смислу, али и када је реч о набавци још нове опреме, те ће Клиника за неурохиругију, захваљујући доброј сарадњи Управе ове здравствене установе и ресорног Министарства, већ за који дан добити још један, нови, дугоочекивани Кјуза апарат, неопходан за извођење неурохируршких захвата.


Проф.др Грујичић потрудила се да осим дела зграде у којој се налазе најсавременији дијагностички апарати, Ургентни центар и Операциони блок са интензивним негама, обиђе и део нове зграде у којој је смештен стационар, након чега, уважено име у свету медицине, пре свега неурохирургије, није крила своје импресије.


-Ја сам толико срећна и одушевљена да данас ништа не може да ми скине осмех с лица, јер су југ Србије, пацијенти али и моје колеге заслужили да имају једну медицинску установу, од које се заиста ни Њујорк, ни Париз ни Москва, ни било који град у свету не би постидели и не причам само о простору већ и о опреми која је најсавременија, а с обзиром на то да сам видела све, посебно ме одушевило то што у Интензивним негама поред сваког кревета имају респиратор, мониторе, инфузионе пумпе и сву пратећу опрему, све оно о чему ми у КЦС можемо само да сањамо, истакла је начелница Одељења за неуроонкологију КЦС-а

Проф.др Грујичић оценила је да је, поред већ постојећих квалитетних лекара и особља који раде, свакако потребно зановити кадар и упослити младе лекаре који ће учити поред старијих колега, те је обећала и да ће такав предлог дати надлежнима у Министарству здравља. 

-Ја сам презадовољна условима које сада имају пацијенти и ми смо у Београду знали увек да Ниш има кадровски капацитет и да може да решава проблеме, али сам сада готово сигурна да ће они надаље моћи гда реше готово све, наравно постоји увек онај мали постотак у који спадају најкомпликованије процедуре посебно када су мали пацијенти у питању, који морају да буду збринути у престоници, али је ово сада и више него условно за све, тврди проф.др Грујичић.

 

Осим овога, са надлежнима из Управе договрене су и неке нове процедуре које ће се радити у КЦ Ниш, али и одређене организационе промене приликом збрињавања деце која спадају у неурохируршке пацијенте. 

И доц.др Весна Николов, директорка Клинике за неурохиругију изразила је одушевљење новим простором у који је Клиника пресељена.

-Све већи број операција ћемо радити јер имамо фантастичну опрему и довољно простора да решавамо све проблеме, тако да ћемо само наставити да развијамо и унапређујемо наше знање, а знам да ћемо имати помоћ свих надлежних, изјавила је она.


И челници Управе нишког Клиничког центра нису крили задовољство због ове важне посете, која је, како наводе, свакако била добра у смислу свих измена које би требало да следе, а које је предложила проф.др Даница Грујичић.

 

-Свима је драго што смо имали прилике да је угостимо и одлично је што смо добили одређене сугестије, када је реч о неурохирушким операцијама код деце, које смо свакако прихватили и на којима ћемо радити, а свакако могу да кажем да смо се сви потпуно уклопили и адаптирали новом простору, капацитети су готово пуни и радимо све процедуре које су планиране, те смо и поносни на све оно што смо дбили и ми, али и југоисток и југ наше земље, рекао је проф.др Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезију и помоћник генералног директора КЦ Ниш.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш