КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР НИШ ОРГАНИЗУЈЕ БЕСПЛАТНЕ МАМОГРАФСКЕ ПРЕГЛЕДЕ

Све заинтересоване Нишлијке, старости од 50 до 69 година, од сутра па све до 7. маја, имаће могућност, да без обзира на статус здравственог осигурања, у специјалистичким амбулантама Центра за радиологију КЦ Ниш, потпуно бесплатно обаве мамографске прегледе и на тај начин, захваљујући иницијативи Управе ове здравствене установе и Министарства здравља, провере свој опште здравствено стање. Поред статичног апарата за мамографију нишког Клиничког центра, прегледи ће се обављати и на мобилном Мамографу, који се налази у кругу старог дела КЦ Ниш.

Према речима надлежних, пацијенткиње ће моћи да обаве ову врсту скрининг тестирања и без здравствене књижице, али је потребно да код себе имају неки лични документ и да приликом заказивања оставе свој контакт телефон.

-Овим путем позивамо све наше суграђанке, старости између 50 и 69 година, да већ од сутра, 25. априла дођу у Клинички центар, на шалтер за заказивање ултразвучних прегледа, у старом делу Центра за радиологију и да у најкраћем могућем року, уколико то не буде ило могуће одмах, обаве мамографски преглед, а код оних код којих буду индиковане промене, наши специјалисти радиће и додатне претраге, изјавио је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш.- С’обзиром на то да је „техничка“ пропусна моћ самог апарата 20 прегледа у току дана, а прегледи ће бити обављани од 8 па све до 20 часова увече, сем недеље и првомајских празника, циљ нам је да за ових десетак дана прегледамо све жене које су биле на листи чекања, а којима су прегледи заказивани најкасније три недеље од датума заказивања, додао је проф. Радовановић.

Како је планирано, прегледи ће у нишком Клиничком центру трајати од 25. априла до 7. маја, након чега ће мобилни мамограф ове здравствене установе, на иницијативу КЦ Ниш и Министарства здравља, бити премештен у другим здравственим центрима у Србији.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш