ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА ЗА МАЛЕ ПАЦИЈЕНТЕ У НИШКОМ КЦ- КОМПАНИЈА „ТАМИ ТРАДЕ“ ПОКЛОНИЛА ДВА МОБИЛНА ИНКУБАТОРА

Захваљујући дугогодишњој успешној сарадњи КЦ Ниш и компаније „Тами Траде“, највећа здравствена установа у овом делу земље, ка којој тренутно гравитира преко два и по милиона становника, од данас је „богатија“ за још два мобилна инкубатора, од којих ће један бити смештен на Одељењу за неонатологију Гинеколошко- акушерске клинике, а други на Одељењу интензивне неге, Клинике за дечије интерне болести.

Донацијом ове успешне нишке компаније, у вредности од преко 1,6 милиона динара, нишки Клинички центар сада има четири оваква уређаја, што ће, према речима надлежних знатно унапредити рад и услове на клиникама које се брину о здрављу најмлађих пацијената и омогућити транспорт свих превремено рођених малишана на југу и југоистоку Србије, када то буде било потребно.

Оно, због чега су ови инкубатори неопходни, поред све опреме коју поседујемо, јесте и то што ћемо након отварања првог и јединог дечијег Ургентног центра у Србији, а у коме ће бити збрињавани сви пацијенти старости до 18 година, бити установа која ће моћи да помогне свим најмлађим пацијентима из овог дела Србије којима је помоћ хитно потребна, истакао је први човек ове здравствене Установе. - Искрено се захваљујем власнику компаније и читавој његовој породици која годинама помаже нашој здравственој установи на овом, заиста вредном поклону, јер ћемо сада, поред једног мобилног инкубатора и возила за ту посебну намену, које смо добили од Министарства здравља и Министарства правде и једног који смо такође добили путем донације, са ова нова два, буквално моћи да решавамо све критичне ситуације када морамо да транспортујемо животно угрожене бебе из било ког места до наше Клинике и то за најкраће могуће време, истакао је проф.др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш, који је том приликом апеловао и на остале нишке успешне привреднике да се прикључе и следе овакве примере.

 

Како кажу у компанији „Тами Траде“ ово није њихова прва акција, а свакако не и последња, јер имају у плану да се и надаље баве хуманитарним радом.

- Ми се годинама трудимо да помажемо нашем Клиничком центру, поготово сада, када Ниш има један од најбољих у овом делу Европе, а на мене као власника и на читаву моју породицу, највише су утицале речи нашег патријарха Иринеја, који је ову годину прогласио годином за повећање наталитета, тако да нам је заиста драго што смо на овакав начин могли да помогнемо да наша дечица имају најбољу могућу здраствену негу и бригу, рекао је Јовица Стојановић, директор компаније.

Значај инкубатора за помоћ превремено рођеним бебама истакли су и директори Клиника на којима ће бити распоређена два нова инкубатора.

- Заиста ће нам значити, је су мобилни и потпуно независни за сваку хитну реакцију, а сви знамо да инкубатори, у многим ситуацијама, бувално значе преживљавање најмалђих пацијената након рођења, навео је др Бојан Лукић, директор ГАК-а.

- Искрено смо захвални на овој донацији, јер иако имамо и потпуно нове инкубаторе, свака помоћ је увек добродошла, а и сама знам колико значи нашим пацијентима, вели проф.др Емилија Голубовић, директорка Клинике за дечије интерне болести КЦ Ниш.

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш