ВАЖНО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У ЗДРАВСТВУ

Директор Клиничког центра Ниш Зоран Радовановић разговарао је данас с представницима Гранског синдиката "Независност" и, како је пренео новинарима, заједнички су констатовали да је најављено повећање плата у здравству добар стимуланс за све запослене,да могу јошбоље и са више посвећености да раде с великим бројем пацијената.

Радовановићје новинарима, после састанка, рекао да се први пут после дуго времена обраћа пажња на раднике у систему здравства, медицинске сестре, техничаре, лекаре и остало особље.

Он је подвукао да је важно што се посебна пажња посвећује медицинским сестрама и техничарима, и то онима који раде у отежаним условима, на интензивној нези, где пацијенти захтевају већу пажњу.

Према његовим речима, важно је да се обезбеђују средства за повећање плата из реалних извора.

Радовановић је подсетио да је нови Клинички центар у Нишу отворен пре скоро годину дана, што је била инвестиција од скоро 50 милиона евра само за тај део Србије са 2,5 милиона становника.

Додао је да се од тада улагало и улаже око 200 милиона динара у стару зграду хирургије, паркинг, хелидром, у остале делове Клиничког центра који нису пресељени у нови простор.

"Није се стало, наставља се инвестициони циклус, што омогућава боље услове за рад лекарима, медицинским сестрама и техничарима", рекао је Радовановић.

Он је навео и да управа здравствене установе све решава у договору са синдикатима.

"Не постоји ствар, како год била тешка, коју нећемо ставити на сто, разговарати о њој и наћи најбољи начин да помогнемо и решимо питања, јер синдикати представљају раднике ове установе са 3.500 запослених. Констатовали смо да су мере Владе добре, да је то добар стимуланс за све нас, да можемо јошбоље и посвећениједа радимо с великим бројем пацијената", рекао је Радовановић.

Он је додао да најаву штрајка није добио ни од једног синдиката.

"Најава штрајка на нивоу Србије, осим спорадичних на друштвеним мрежама, нема. Ово није био разговор о штрајку, већо томе шта Управа и представници синдиката мисле о мерама Владе. Ако постоји било какав проблем, решићемо га у институцијама система, а никако на улицама и штрајковима", рекао је Радовановић.

Потпредседник Гранског синдиката "Независност" Миодраг Стојковићје рекао да су они задовољни што се тиче новог Клиничког центра у Нишу и повећања зарада, али не и разликама у висини повећања у завиности од структуре запослених.

"У уторак ћемо имати састанак у Министарству здравља у вези с колективним уговором, али дотаћи ћемо и ову тему да пробамо да нађемо решење како би сви били задовољни. Ми никада нисмо штрајковали, док смо у фази преговора", рекао је Стојковић.

(Крај) јм/

 
 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш