АМБАСАДОР САД ОБИШАО И НОВУ ЗГРАДУ НИШКОГ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА

Одмах након уручења вредне донације- савременог мобилног рендген апарата, коју је Амбасада Сједињених Америчких Држава у сарадњи са организацијом НУРДОР наменила новоизграђеном, хематоонколошком одељењу Клинике за дечије интерне болести, Управа нишког Клиничког центра била је домаћин његовој екселенцији, амбасадору Кајлу Скату и гостујућој делегацији и у новој згради Центра, коју је председник Републике Србије, отворио готово пре годину дана.

После церемоније и званичног потписивања уговора о донацији која ће итекако значити најмлађим пацијентима који болују од млаогних обољења, званична делегација амбасаде САД упутила се и ка новој згради Клиничког центра Ниш, која по опремљености и начину градње, спада у једне од најмодернијих у овом региону, а и шире.

Иако су амерички амбасадор, гдин Скат, а и остатак делегације обишли само део новог простора, крајњи утисци су били и више него позитивни, а осим изгледа и величине простора, одушевљење код гостију КЦ Ниш, свакако је изазвала и готово најмодернија медицинска опрема у Европи и свету, а коју нишки здравствени центар сада поседује.

Према речима страних гостију, сем што нова зграда Клиничког центра умногоме подсећа на здравствене центре какви постоје у западним земљама, изузетно им је драго што је велики део софистициране опреме управо произведен у Сједињеним Америчким Државама и то у компанијама које су међу најпознатијим у свету, а коју су Министарство здравља и Влада Републике Србије, обезбедили из сопствених, буџетских средстава.

     
 
 
 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш