ВАЖНА ДОНАЦИЈА ИСПОРУЧЕНА ОРЛ КЛИНИЦИ- ПРОВЕРА СЛУХА ПАЦИЈЕНАТА УБУДУЋЕ ЗНАТНО БРЖА И ЛАКША

Нишка Клиника за болести уха, грла и носа, од јуче је „богатија“ за један нови, веома важан, дијагностички апарат, који ће према речима стручњака из ове области, итекако значити у раном откривању проблема са слухом код пацијената.

Тимпанометар са пратећом опремом, апаратура вредна готово пола милиона динара који служи за тестираање унутрашњег уха, поклон је познате српске компаније „Аудио БМ“, која се већ четврт века бави конструисањем и производњом дијагностичке и уградне апаратуре из области оториноларингологије.

Како наводе из Управе нишког Клиничког центра, управо ће тај поклон, у новом простору у који ће ОРЛ Клиника бити ускоро пресељена, значајно унапредити квалитет пружања услуга из ове области медицине.

-Наш задатак је да се убудуће максимално потрудимо да све Клинике и специјалистичке амбуланте, које ће врло брзо бити пресељене у нови- стари простор некадашњих хируршких Клиника, бити потпуно зановљене и када је реч о опреми, тако да ми је заиста драго што је руководство Клинике за болести уха, грла и носа већ и само предузело кораке у том смислу и што се и сами труде да унапреде „своју кућу“, изјавио је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш, који се овим путем захвалио руководству компаније „Аудио БМ“ на донацији значајној за пацијенте.

Задовољство због нове апаратуре, сем челника ОРЛ Клинике, нису крили ни специјалисти оториноларингологије, који ће је надаље користити у циљу раног откривања проблема са слухом. Према њиховим објашњењима, донирани уређај– тимпанометар, нуди комплетне тимпанометријске тестове, што подразумева тзв. рефлекс скрининг, проверу прага, слабљење и детаљна тестирања Еустахијеве трубе, а како је Клиника сем апарата добила и рачунар и штампач и пацијенти ће очитане резултате, добијати истог тренутка.

-Заиста сам захвалан на поклону који су наши пријатељи из компаније „Аудио БМ“, која је из ове области тренутно једна од најбољих у региону, управо предали нама и као директор Клинике, која представља веома важан део Клиничког центра ка коме гравитира преко два и по милиона становника из овог региона, максимално ћу се потрудити да сарадњу наставимо, посебно када је реч о набавци и друге апаратуре за амбуланте, за коју свакако планирамо да обезбедимо средства уз помоћ државе и ресорног Министарства, навео је проф.др Душан Милисављевић, директор Клинике за болести уха, грла и носа.

Представници копманије „Аудио БМ“ истакли су да су поносни на 25- годишње постојање и рад, али и на сарадњу коју имају са установама у земљи и региону, међу којима је и нишки Клинички центар, свакако,

-Заиста ми је драго што смо могли да помогнемо на овај начин професору Милисављевићу, његовим колегама и Клиничком центру, али пре свега пацијентима, тако да заиста мислим, поготово када сам видео нови, адаптирани простор у који ће ОРЛ Клиника бити пресељена, да ће тимпанометар свакако значити за лечење пацијената и дијагностику, а ми као кућа свакако стојимо на располагању за даљу помоћ у сваком погледу, истакао је Блажо Писарић, директор компније „Аудио БМ“.

Подсећамо, адаптација простора у некадашњој згради хируршких Клиника приводи се крају, тако да ће пресељењем, објашњавају у Управи КЦ Ниш, Клиника за болести уха, грла и носа и Клиника за очне болести, добити много већи, опремљенији и квалитетнији простор. Такође ће се, како кажу, специјалистичке амбуланте хируршких и интернистичких грана, налазити у истој згради и осим што ће бити комфорније и међусобно „повезане“, пацијентима ће у истој згради бити доступни и дијагностички апарати Центра за радиологију, тако да ће „шетање пацијената од зграде до зграде“, остати прошлост.

 

 
 
 
 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш