КЦ НИШ- ПРЕДСТАВНИЦИ МАКЕДОНСКЕ ВЛАДЕ ПОСЕТИЛИ ДРЖАВЉАНЕ ПОВРЕЂЕНЕ У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ

Македонски министар здравља, др Венко Филипче вечерас јеса делегацијом, у пратњи генералног директора нишког Клиничког центра, проф. др Зорана Радовановића и градоначелника Ниша, Дарка Булатовића обишао македонске држављане који су, након што су рано јутрос тешко повређени у саобраћајној несрећи надомак Лесковца, пребачени у Клинички центар Ниш. 

У нишки Клинички центар, због тежине и озбиљности повреда, ноћас су довезена четири пацијента, а током дана, након урађене дијагностике, хоспитализовано је још двоје људи. Свих шест пацијената смештено је на Клиници за анестезију и интензивну терапију и према оценама надлежних, они се тренутно налазе и лече у најбољим могућим условима, те ће ту вероватно остати до побољшања њиховог здравственог стања.

-Здравствени систем Републике Србије у тешким тренуцима, па и у овом случају, поново је показао да када настане велики проблем, све установе се стављају на располагање да помогну, у овом случају нишка и лесковачка хитна помоћ, болница и нишки Клинички центар, тако да заиста желимо да што пре помогнемо, наравно у сарадњи са колегама из Македоније, свим пацијентима, рекао је први човек КЦ Ниш, проф. др Зоран Радовановић. -Са македонским министром и са нашим министром здравља, господином Златибором Лончаром, који је све време био са нама на вези, договараћемо се о даљем начину и току лечења, али смо у сваком случају поново показали да смо братски народ и да увек желимо као држава да помогнемо када је то потребно, додао је Радовановић. 

Након што је обишао повређене македонске држављане у лесковачкој болници, министар Филипче је заједно са генералним секретаром македонске Владе, Драгим Расковским, посетио и сународнике у нишком Клиничком центру.

-Желим пре свега да похвалим здравствени систем у вашој земљи и да се захвалим министру Лончару, градоначелницима оба града, колегама из нишког Клиничког центра и болнице у Лесковцу, али и Заводима за хитну медицинску помоћ, који су одмах реаговали и пружили помоћ свим пацијентима и све време били у контакту са нама пружајући свесрдну подршку и надам се да ће људи смештени у Лесковцу што пре моћи кући, а да ће се они који се лече овде, што пре опоравити, изјавио је министар здравља Републике Македоније, др Венко Филипче.

У координацији пружања помоћи све време учествовао је и сам градоначелник Ниша, Дарко Булатовић.

-Пре свега изражавам жаљење због догађаја који се десио, ми смо македонском министру здравља дали обећање да све што је у надлежности и могућности Града стављамо на располагање, а посебно је значајно оно што се тиче породица, а када је реч о свему што је у надлежности Клиничког центра, све је на највишем могућем нивоу, навео је градоначелник Булатовић.

Један од пацијената који је тренутно хоспитализован у Клиничком центру Ниш је и 55- годишњи Ремзи Демиров, који је како каже преживео саобраћајну несрећу, вероватно захваљујући томе, што се пробудио тренутак пред слетање аутобуса.

-Спавао сам неко време и када је аутобус почео да клиза по путу, схватио сам да ћемо слетети, те сам се чврсто ухватио за ручицу седишта, тренутак после смо осетили ударац и људи су почели да падају и да вриште, препричава Демиров и каже да се сећа да су га, пошто му је била заглављена рука испод седишта, ватрогасци међу последњима извукли из слупаног аутобуса.

Подсећамо, тешка саобраћајна несрећа догодила се рано јутрос, нешто пре два часа, када је аутобус пун путника слетео са аутопута у близини Лесковца. Епилог ове саобраћајне несреће су 3 преминула путника и њих 32, који су смештени на лечење у нишком Клиничком центру и лесковачкој болници.

 
 
 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш