НИШКИ ЖАНДАРМИ И ОВЕ ГОДИНЕ ДОНИРАЛИ ПАКЕТИЋЕ НАЈМЛАЂИМ ПАЦИЈЕНТИМА НИШКОГ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА (2)

Традиционално, пету годину заредом, нишки одред Жандармерије је и за ове новогодишње и божићне празнике, даривао поклон пакетиће малишанима који се тренутно лече на дечијим клиникама нишког Клиничког центра. Осим тога, и ове године, нишки одред ове елитне полицијске јединице купиће додатно и опрему која која ће служити за разоноду најмалађих пацијената.

Као и претходних година, нишки Жандарми су и ове, прикупили средства за куповину новогодишњих поклона за болесну децу, која празничне дане проводе у постељама Дечије Интерне и Клинике за дечију хирургију Клиничког центра Ниш. Овога пута успели су да прибаве 36 пакетића, од којих су неки већ подељени најмлађим пацијентима хематоонколошког одељења, док ће преостале дарове добити деца која се лече на другим одељењима.

Како наводе у Управи нишког Клиничког центра, овај хумани гест жандарма, који је већ постао традиционалан, показује да ова установа увек може да се ослони на њих.

- Заиста смо захвални што наши пријатељи из нишког одреда Жандармерије годинама брину о нашим најмлађим пацијентима и наравно да то свим малишанима, који празничне дане проводе у болничкој постељи заиста значи, јер су њихови осмеси, када добију поклоне довољан доказ за то, истакао је први човек нишког Клиничког центра, проф.др Зоран Радовановић, који је додао, да деца тиме знају да поред здравствених радника Установе и други људи државе брину о њима и поред тога што раде врло тежак и опасан посао.

У нишкој Жандармерији наводе да су на овај начин управо хтели да покажу да су, сем професионалних послова које обављају и друштвено одговорни.

- Желимо да покажемо хуманост и да желимо да помогнемо у сваком смислу, као и да смо за све наше грађане увек ту и на услузи, рекао је помоћник командант нишког Одреда, потпуковник Иван Ваљаревић. - Осим овога што смо сада припремили и донели дечици, наредних дана, након договора са надлежнима са Клиника, доставићемо и још понешто од опреме за дечију играоницу.

И на самим Дечијим клиникама, нису крили задовољство због поновне акције Жандармерије.

- Мени је заиста драго што су ови људи по ко зна који пут показали да су хумани и да желе да помогну, као и да су врло пажљиви, јер су сваки пакетић правили засебно, гледајући пол и узраст наших малих пацијената који, тако да увек користим прилику да, кад им уручујемо ове поклоне, пожелим да буду здрави и јаки као припадници нишког одреда, вели директорка Дечије клинике за интерне болести, проф.др Емилија Голубовић.

- Ми имамо већ одличну сарадњу са Жандармеријом годинама, заједно учествујемо у спасавању и збрињавању деце приликом саобраћајних незгода и несрећа и драго ми је заиста што су ево, ове године нишки жандарми наменили пакетиће и пацијентима који су смештени код нас, истакла је проф. др Анђелка Славковић, директорка Клинике за дечију хирургију.

До сада су полицијски службеници Одреда, током година прикупили скоро милион динара за Дечије клинике нишког Клиничког центра, а како кажу, у плану је да и у наредном периоду наставе са оваквим акцијама.

     
     
     
     
     

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш