ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРЕВЕНТИВНЕ ПРЕГЛЕДЕ СЛУХА У КЦ НИШ

Идеја Управе КЦ Ниш и руководства Клинике за болести ува, грла и носа да март, а поводом 3. марта, Светског дана слуха, прогласе „Месецом слуха“, показала се као одлична и очигледно потребна грађанима Ниша и југа Србије, који су желели да тестирају здравље свог слушног апарата.

Управо је ово доказ, кажу у Управи КЦ Ниш, да је тврдња стручњака из ове области медицине тачна и да се превентивом, али и правилном едукацијом деце и родитеља о висини буке у којој живе, оштећења слуха могу спречити.

И овај пут, Клинички центар Ниш, планираном и добро координисаном акцијом, показао је да брине о својим пацијентима и грађанима читаве земље и да следи намеру државе, да превентивом очува здравље популације, каже проф. др Зоран Радовановић, генерални директор нишког Клиничког центра.

Број пацијената који се данас обратио и дошао на преглед код лекара специјалиста оториноларингологије, према речима руководства ОРЛ Клинике, превазишао је сва очекивања.

- Врло сам задовољан, а и читаво особље Клинике, што је током дана, као што је и најављено, у периоду од 9 до 15 сати, обављено чак 69 прегледа слуха и укупно 60 аудиометрија, односно провере слуха, изјавио је проф. др Душан Милисављевић, руководилац Клинике за болести ува, грла и носа и додао да је том приликом утврђено, да осморо пацијената са слабим слухом требају слушни апарат, те су они одмах припремљени за Комисију за слушне апарате.

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш