„КОНСТАНТИНОВ ДАН ПРОКТОЛОГИЈЕ“- ДОМАЋИНИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР НИШ И НИШКИ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ

Клинички центар Ниш и Медицински факултет нишког Универзитета, угостили су данас, четврти пут по реду, на десетине најеминентнијих стручњака из области колопроктологије из Србије, Европе и света, од којих су неки имали прилике и да оперишу у новим, најсавременијим салама нишког Клиничког центра, док су други, те операције могли уживо да прате, у свечаном амфитеатру Медицинског факултета.

„Константинов дан проктологије 2019.“, као Интернационални колопроктолошки симпозијум, први пут је, у граду на Нишави одржан 2013. године, а током година, захваљујући новој, најмодерније опремљеној згради Клиничког центра Ниш, и одличној сарадњи са Медицинским факултетом, Ниш је, према речима стручњака, током овог стручног скупа био „светска престоница колопроктологије“.

 

Како је и планирано, гостујући колоректални хирурзи су, заједно са специјалистима нишког Клиничког центра, у операциониим салама урадили два оперативна захвата, током и након којих су стручњаци колопроктолози размењивали нова искуства и знања из ове области.

-Част ми је што могу да кажем, да смо сви скупа заиста поносни на све оно што се у нашем Клиничком центру дешава, посебно од тренутка од када нам је захваљујући држави, Министарству здравља и ресорном министру асс. др Златибору Лончару, на располагању нова, тренутно најсавременија зграда у региону, која поседује тренутно најсаврменију опрему у свету, истакао је генерални директор КЦ Ниш, проф. др Зоран Радовановић.-Ово је још један доказ колико је важна сарадња са Медицинским факултетом, за коју могу да кажем да је одлична, те смо по ко зна који пут, данас, били светска научна база из једне области медицине и домаћини еминентним стручњацима који су овде размењивали знања и искуства, додао је Радовановић.

Симпозијуму су присуствовали лекари специјалисти колопроктологије из Србије, Русије, Аустрије, Италије, Мексика и многих других европских земаља, што је, како наводе домаћини, доказ да је организација „Константиновог дана проктологије“, на светском нивоу.

-Срећан сам и поносан што се оволики број мојих колега, професора и студената одазвао позиву, тако да верујем да ће размена знања и пренос операција где су демонстриране нове технике и захвати бити од великог значаја за наше пацијенте, а ми у нишком Клиничком центру ћемо се трудити, да максимално искористимо све своје капацитете и потенцијале, који су тренутно најмодернији на Балкану, навео је помоћник генералног директора КЦ Ниш и организатор симпозијума, .проф. др Горан Станојевић.

Свечаном отварању Интернационалног симпозијума присуствовало је стотинак гостију, а речи добродошлице упутили су деканица Медицинског факултета у Нишу, проф. др Добрила Станковић Ђорђевић, генерални директор нишког Клиничког центра, проф. др Зоран Радовановић, организатор симпозијума, проф. др Горан Станојевић и многи други, а на самом почетку, током отварања, насутупила је и нишка вокална група „Константин“.

 

     

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш