САОПШТЕЊЕ

Управа Клиничког центра Ниш, на челу са генералним директором, проф. др Зораном Радовановићем, овим путем жели да јавно, најоштрије осуди вандалско понашање непознатог починиоца или починилаца, који су ноћас, ничим изазвани и из засада непознатих разлога, намерно оштетили имовину државе Републике Србије и Клиничког центра Ниш, када су балоном, који је био напуњен фарбом плаве боје, гађали зид и фасаду на улазу у Клинику за кардиохирургију КЦ Ниш.

Том приликом, намерно или ненамерно, оштећена је и спомен плоча захвалности америчком народу, војсци и Влади, на којој се налази и грб америчке Копнене војске, а коју је, 21. јуна прошле године, у знак захвалности због донације Војске САД од 400 хиљада долара намењене Клиници за кардиохирургију, руководство те Клинике, пред медијима и јавности и свечано открило.

Након уочене штете, служба обезбеђења КЦ Ниш, случај је одмах пријавила припадницима ПУ Ниш, који су потом изашли на лице места.

Надлежне службе у нишком Клиничком центру и руководство Клинике за кардиохирургију, већ су предузели мере у санирању причињене штете.

Управа Клиничког центра Ниш, очекује од надлежних органа, да у најкраћем могућем року утврде све околности и пронађу починиоца, односно починиоце.

 

С поштовањем,

УПРАВА КЦ НИШ

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш