ПРИСНИЈА САРАДЊА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА, ЗАРАД СВИХ ПАЦИЈЕНАТА СА ЈУГА И ЈУГОИСТОКА ЗЕМЉЕ

На иницијативу Управе Клничког центра Ниш и уз свесрдну подршку ресорног Министарства и министра здравља, асс. др Златибора Лончара, руководство нишког Клиничког центра, организовало је састанак са директорима свих здравствених центара са југа и југоистока Србије, чији пацијенти гравитирају ка здравственој установи у Граду на Нишави. Како је наведено, сем додатног унапређења узајамне сарадње, а зарад подизања нивоа пружања здрасвтвених услуга свим пацијентима,  циљ овог састанка било је усавршавање протокола пријема, слања и транспорта пацијената из читавог региона.

Директори свих здравствених центара, односно установа секундарне здравствене заштите, из свих Управних Округа са југа и југоистока Србије, на челу са Управом нишког Клиничког центра, као највеће здравствене установе терцијарног типа у региону, током двочасовног заседања, појединачно су изнели конструктивне предлоге, а како би допринели што ефикаснијем збрињавању пацијената.

- Заиста ми је драго што су се све колеге појавиле данас и тиме показале, да је југ Србије као и увек до сада, када је здравство у питању, на висини задатка. - Циљ овог састанка, који је и ресорни министар подржао, био је крајње позитиван, а намера је, да ближом сарадњом, приснијом и директнијом комуникацијом и међусобном разменом искустава, како директора установа тако и свих руководилаца Клиника и даље подижемо и унапређујемо квалитет пружања здравствених услуга и лечења наших пацијената, изјавио је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор Клиничког центра Ниш.

Сем уобичајених тема и размене искустава, на састанку је било речи и о спорадичним проблемима, а када је реч о транспорту и пријему пацијената, посебно када је реч о ургентним стањима, збрињавању деце, као најрањивије популације и дијагностичким процедурама које се обављају у Клиничком центру Ниш.

- Задовољан сам оним што је постигнуто, тако да ће за неколико дана већ да дође до одређених, интерних, организационих промена код нас и код осталих установа, а које се односе на директан контакт лекара и екипа, када пацијент треба да буде транспортован и обавезне благовремене најаве, са тачним и прецизним медицинским подацима и индикацијама, појашњава Радовановић и додаје да је договорено, да сви заједно, усаврше до танчина, већ строге протоколе и процедуре које се управо тичу пријема пацијената.

Састанку су, сем читаве Управе нишког Клиничког центра и руководилаца појединих Клиника, присуствовали и директори здравствених центара из Врања, Сурдулице, Лесковца, Прокупља, Крушевца, Алексинца, Пирота, Бора, Зајечара и Мајданпека, односно свих општих болница из читавог региона.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш