ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ЗА НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ ДЕЧИЈИХ KЛИНИKА KЦ НИШ - MOZZART И ФK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДОНИРАЛИ НАЈСАВРЕМЕНИЈИ УТРАЗВУK

Kлиника за дечију хирургију и ортопедију нишког Kлиничког центра, захваљујући хуманости челника ФK Црвена звезда, компаније Mozzart, навијача али и људи који воле игре на срећу, од данас је „богатија“ за још један ултразвучни апарат, који је према речима стручњака, тренутно један од најмодернијх на тржишту.

Уз помоћ хуманитарне акције „Играј у Mozzart-у, гледај Звезду и помози деци“, коју су донатори сами покренули, набављен је овакав апарат, последње генерације, који ће се, сем у уобичајеним дијагностичким процедурама, користити и током оперативних захвата. Kако наводе у Kлиничком центру Ниш, ова донација значајно ће олакшати и унапредити рад лекара Kлинике за дечју хирургију и ортопедију KЦ Ниш, који годишње обаве више од тридесет хиљада прегледа деце свих узраста, те уједно апелују и на све друге друштвено одговорне компаније да следе овакве примере.

- Заиста сам поносан што је Kлинички центар Ниш домаћин добрим и хуманим људима из  Mozzart-а и ФK Црвена звезда, који су одлучили да баш наша здравствена установа, тачније Kлиника за дечију хирургију и ортопедију, добије ову значајну и вредну донацију, јер ће овај апарат веома значити нашим најмлађим пацијентима. Желим да се захвалим пре свега донаторима који су овде, играчима Црвене звезде, као и свим људима који воле спорт и клађење, јер свакако они играју велику улогу у читавој хуманитарној акцији. Захваљујем и руководству Kлинике за дечију хирургију и ортопедију, на чијем је челу проф. др Анђелка Славковић, која се заједно са нама из Управе, а уз велику и сталну, искрену помоћ државе, Министарства и ресорног министра, свесрдно бори за констано напредовање и побољшање услова, рекао је Радовановић.

И руководство и запослени на самој Kлиници за дечију хирургију и ортопедију, изразили су захвалност на овој важној донацији.

- Ово је ово велика победа клуба, играча и навијача Црвене звезде као и компаније Mozzart на пољу хуманости у утакмици за здравље и живот деце. Овај савремени ултразвучни апарат који смо добили, темељи се на нејонизујућем зрачењу по АЛАРА принципу, што ће  омогућити увођење нових дијагностичких и терапијских процедура у нашој Kлиници, објаснила је директорка Kлинике за дечју хирургију и ортопедију проф. др Анђелка Славковић.

Акција „Играј у Mozzart-у, гледај Звезду и помози деци“ плод је успешне сарадње регионалног лидера индустрије игара на срећу и најтрофејнијег српског фудбалског клуба, који су при потписивању спонзорског уговора најавили бројна изненађења, између осталог и за читаву друштвену заједницу. Наиме, од 18. октобра сваки тикет одигран у Моззарту на којем се налазила утакмица црвено-белих представљала је улазницу за западну трибину стадиона „Рајко Митић“, за меч шампиона Србије у домаћем првенству. За сваку од ових тикета-карата компанија Моззарт и црвено-бели донирали су 500 динара у хуманитарне сврхе.

Успешност акције потврдио је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић, истакавши задовољство што су прикупљена средства искоришћена на најбољи начин.

- После донације Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, веома смо поносни што смо у сарадњи са нашим партнером компанијом  Mozzart, у прилици да помогнемо и Kлиници у Нишу, тачније малишанима који воде своје најтеже утакмице. Kао друштвено одговорне организације, приликом склапања спонзорског уговора договорили смо још много хуманитарних акција, радујемо се и будућим заједничким активностима, истакао је Терзић.

Привредни гигант компанија Mozzart, препознатљива по друштвеној одговорности која јој је од оснивања на врху лествице приоритета, увек настоји да повезује спорт и племенитост и пажљиво ослушкује проблеме свих делова заједнице.

- Улагање у здравство и унапређење услова у болницама у којима бораве најмлађи, за нас представља и директно улагању у будућност Србије. Експерти дечије хирургије KЦ у Нишу обављају невероватан посао пружајући медицинске услуге целој Јужној Србији и верујемо да им је квалитетнија и савремена опрема неопходна како би постигли још боље резултате. Посебно је задовољство што смо и наше верне играче успели да ујединимо у овој изванредној мисији. Сваки од тикета, а било их је на хиљаде, помогао је да набавимо ултразвук који ће задовољити највише стандарде. Много хвала и нашим пријатељима из ФK Црвена звезда са којима имамо заједничке циљеве у спорту, али нас изнад свега спајају они хумани, закључио је директор сектора корпоративних комуникација у компанији Mozzart Борјан Поповић.

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш