БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ И ОВОГ ВИКЕНДА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ

 

Министарство здравља Републике Србије у сарадњи са здравственим установама широм Србије, у циљу ране дијагностике и промоције превенције, и овог месеца наставља акцију бесплатних превентивних прегледа.

У недељу 22. децембра, од 8 до 16 часова, сви заинтересовани грађани, укључујући и оне који немају здравствено осигурање, моћи ће да у амбулантама нишког Клиничког центра, обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у специјалистичким, дијагностичким амбулантама Клинике за кардиоваскуларне болести, које се налазe у некадашњој згради интернистичких клиника ( стари део КЦ Ниш), кардиолози нишког Клиничког центра, обављаће ЕКГ прегледе срца и проверавати висину крвног притиска код пацијената.

Све заинтересоване суграђанке ће у згради Центра за нуклеарну медицину, моћи да дају крв на анализу на тумор маркер јајника-CA 125.

Истовремено, у новој згради Клиничког центра Ниш, у Центру за радиологију (спрат испод Ургентног центра), биће организовани и ултразвучни прегледи абдомена.

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва.

 

С' поштовањем,

УПРАВА КЦ НИШ

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш