Клиника за васкуларну хирургију

Kлиника за васкуларну хирургију Универзитетског Kлиничког центра у Нишу, која је свој развојни пут започела као Одељење васкуларне хирургије, некадашње Kлинике за општу хирургију, формирана је 2008. године и њен први директор је професор Мирослав Стојиљковић, дугогодишњи шеф Kатедре за хирургију. По његовом пензионисању, руковођење клиником преузима др Драган Анђелковић, током чијег мандата се 2010. године формира Одељење за кардиохирургију, а након његовог одласка у пензију, новембра 2014. Године, формира се Kлиника за кардиоваскускуларну и трансплантациону хирургију на челу са професором Драганом Милићем. Оваква организациона структура клинике трајала је до јула 2017. године, када се формирају две засебне клинике, Kлиника за васкуларну хирургију и Kлиника за кардиохирургију.Од формирања Kлинике за васкуларну хирургију, јула 2017. године, директор клинике је др Милан Јовановић, редовни професор, специјалиста опште хирургије и субспецијалиста васкуларне хирургије.

Директор клинике: Проф. др сци. мед. Милан Јовановић

Помоћник директора: др сци. мед. Зоран Дамњановић

Главна сестра: ВМС Габријела Васић

 

1. Одељење за васкуларну хирургију

Начелник: Асист др Немања Степановић

Главна сестра: ВМС Сања Митић

 

2. Одељење за васкуларну и ендоваскуларну хирургију

Начелник: др Игор Смиљковић

Главна сестра: МС Весна Стојковић

 

3. Одељење за пријем пацијента и специјалистичко консултативну делатност

Начелник: др Владимир Живковић

Главна сестра: МС Биљана Раденковић

 

 

Шеф одсека дневне болнице: др Драгутин Гроздановић

На клиници ради 7 лекара специјалиста.

Проф.др сци. мед. Милан Јовановић

Др сци. мед. Зоран Дамњановић

Др Предраг Ђорђевић

Др Игор Смиљковић

Др Драгутин Гроздановић

Асист др Немања Степановић

Др Милош Милић

 

и 4 лекара на специјализацији

Др Владица Спасић

Др Милица Симић

Др Немања Јовановић

Др Јасмина Жиковић

 

Kлиника за васкуларну хирургију збрињава хируршку васкуларну патологију читавог југоистока Србије. На њој се обављају хируршки захвати из области ургентне и елективне васкуларне хирургије, почев од збрињавања повреда магистралних и висцералних крвних судова, акутних исхемија екстремитета, типа емболија, акутних артеријских тромбоза, као и тромбоза имплантираних кондуита. На клиници се изводе екстраанатомски и конвенционални реконструктивни захвати код пацијената са аортоилијачном оклузивном болешћу, све проксималне и дисталне инфраингвиналне артеријске реконструкције, каротидне ендартеректомије, репарације анеуризми абдоминалне аорте, каротидних артерија, артерија раменог појаса и горњих екстремитета. На клиници се изводе и све операције проширених вена, сви васкуларни приступи из области хирургије хемодијализе, као и палета хируршких захвата из области ампутационе хирургије и хируршког збрињавања дијабетесног стопала.

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш