"КОРАК ИСПРЕД И У СУСРЕТ ПАЦИЈЕНТИМА"- ОРТОПЕДИЈА УКЦ НИШ ПРИПРЕМИЛА БРОШУРЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ

Како би што ближе упознали пацијенте који се припремају за неку од хируршких, ортопедских интервенција, односно оне, који су већ оперисани и очекује их период рехабилитације, али и како би бар покушали да их опусте и ослободе страха од оперативног лечења, лекари Клинике за ортопедију нишког Универзитетског клиничког центра, осмислили су брошуре, у којима је све до детаља описано, шта и како радити и како се понашати у одређеним ситуацијама, код одређених повреда.

Према њиховим речима, брошуре у којима су све појединости, текстуално и у илустрацијама објашњене до детаља, биће од изузетног значаја и за лекаре и за њихове пацијенте.

- Ове брошуре намењене су болесницима који се припремају за одређене хируршке интервенције и дају им основне податке о њиховом проблему, припреми свог дома и окружења за период након операције, хируршкој интервенцији која их очекује и непосредном постоперативном току и рехабилитацији у току боравка на Клиници за ортопедију и трауматологију, истиче проф. др Иван Мицић, руководилац ОЈ Клиника за ортопедију. -Такође, посебна брошура, сликовито објашњава употребу помагала за ход у непосредном постоперативном току и у различитим животним ситуацијама након изласка из болнице, додао је проф. Мицић.

Како би максимално изашли у сусрет свим пацијентима и учинили им доступним овај едукативни материјал, уз договор и одобрење Управе УКЦ Ниш, брошуре ће у електронском облику бити објављене на званичном сајту ове здравствене установе.

     
 

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш