КОЗУЛИ РЕПУБЛИКЕ БУГАРСКЕ ПОСЕТИЛИ УКЦ НИШ

Први човек нишког Универзитетског клиничког центра, проф. др Зоран Перишић, угостио је генералног конзула Републике Бугарске у Нишу, Димитра Цанева и конзула Петра Данова, са којима је разговарао о дугогодишњој, успешној међусобној сарадњи овог региона Србије са суседном Бугарском, али и стратешке важности УКЦ Ниш, као највеће здравствене установе терцијарног типа, јужно од Београда која се налази на раскршћу свих важних путева и коридора.

Након званичног упознавања бугарских гостију са генералним директором УКЦ Ниш, проф. др Перишићем, сем о прекограничној сарадњи и пројектима, од којих су неки укључивали и здравствене установе, на састанку је било речи и о бројним ситуацијама и инцидентима, углавном у саобраћају, у којима су учесници били бугарски држављани, а који су били збрињавани у нишком Универзитетском клиничком центру. Генерални конзул у Нишу, Цанев, који је именован средином прошле године, искористио је своју прву посету, да управо због тога, изрази и дубоку захвалност због професионалности лекара и целокупног особља и указивању помоћи када год је то било потребно.

Директор УКЦ Ниш, проф. др Зоран Перишић је захвалио гостима на посети и интересовању и изјавио да је установа, на чијем је челу, увек на располагању за сваки вид будуће сарадње али и пружања помоћи, кад год је то неопходно.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш