Још четири млада доктора добила посао у УКЦ Ниш

Клиника за онкологију Универзитетског клиничког центра Ниш, данас је добила четири нова лекара. Након истека уговора о раду на одређено време, доктори медицине на специјализацији из радијационе онкологије, данас су добили и уговоре о сталном запослењу у Универзитетском клиничком центру Ниш.

Уговоре су им званично уручили директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић и заменик директора проф.др Радмило Јанковић.

„ У оквиру своје каријере, сретаћете се са великим изазовима с обзиром на то да је специјалност коју сте одабрали једна од оних која сагледава најтеже оболеле пацијенте. Желим вам да будете добри лекари и да поштујете пре свега своје пацијенте. Да будете понос институције чији лекари постајете данас и званично“- рекао је својим млађим колегама приликом потписивања уговора генерални директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић.

И професор Јанковић честитао је младим лекарима заснивање радног односа и почетак каријере у области која је према његовим речима , као и специјалност коју он представља анестезиологија,реаниматологија и интезивна терапија, једна од можда најстреснијих али нажалост и једна од оних са порастом пацијената.

„ Ви сте потребни овој здравственој установи и пацијентима који се лече код нас. Руководство УКЦ, уложило је озбиљан труд да држава одобри наставак вашег радног ангажовања у УКЦ-у, где сте приликом претходног рада на одређено време, стекли почетно искуство и показали да заслужујете да будете део нашег великог медицинског тима. Надам се да ћете оправдати наше поверење“- рекао им је проф.др Радмило Јанковић заменик генералног директора УКЦ Ниш.

Специјализанти који су данас постали део медицинског тима Универзитетског клиничког центра Ниш, своје школовање односно специјализацију, наставиће о трошку установе чији су од сада запослени .

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш