ПОЧЕЛО ЗАВРШНО ОЦЕЊИВАЊЕ УКЦ ОД СТРАНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ

Завршни корак у акредитацији здравствених установа, почео је данас у Универзитетском клиничком центру Ниш , и трајаће до 2. јула.

 Професор Перишић, истакао је да је УКЦ Ниш свима доступна здравствена установа  што је потврдио и период за нама када ни један пацијент којем је била неопходна медицинска помоћ у време пандемије, није враћен из УКЦ Ниш иако је ово установа која је била једна од најоптерећенијих од почетка пандемије..

Директор УКЦ Ниш, најавио је планове који подразумевају потпуно реновирање појединих клиника у старом делу УКЦ или модернизацију, занављање опреме и формирање нових организационих јединица. Нагласио је и значај запошљавања нових лекара и техничара што ће омогућити планирано проширење у делу формирања нових организационих јединица.

„У наредном периоду,планирана је комплентна реконструкција Клинике за гинекологију и акушерство,  формирање банке крви као посебне организационе јединице, формирање Клинике за дечију и адолесцентну психијатрију, формирање Поликлинике и реорганизација рада специјалистичких служби и дијагностике у оквиру ње, реновирање Клинике за инфективне болести у коју од њене изградње ништа није улагано иако је у то време била једна од најмодернијих“-рекао је професор Перишић.

Тим оцењивача Агенције за акредитацију ће у наредна 4 дана оцењивати квалитет рада највеће здравствене установе у овом делу Србије, на основу примене оптималног нивоа утврђених стандарда рада.

Контролисаће се рад свих организационих јединица како медицинских тако и немедицинских.

Највиша акредитација  која се даје  здравственим установама је на период од седам година. УКЦ Ниш  претендује на  највишу оцену.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш