ОРЛ КЛИНИКА НА МАПИ ЕДУКАТИВНИХ ЦЕНТАРА ЕВРОПСКОГ УДРУЖЕЊА ЛАРИНГОЛОГА

Од једне клинике која је пре само пар година таворила са јако оскудном опремом, у последњих пар година ОРЛ клиника УКЦ Ниш је дошла до нивоа када је добар део опреме зановљен, запослен је и одређен број младих лекара кроз програме запошљавања најупешнијих студената медицине, а од пре пар дана ова клиника налази се И на едукативној мапи центара Европског Удружења лариголога.

ОРЛ  клиника која је била у запећку чак и у домаћем здравству, дошла је до нивоа када је квалитативно препозната од реномираног Европског удружења ларинголога.

Након што је руководство ове клинике аплицирало за стицање овог статуса у европској ларингологији  и представила шта је то што се ради у области хирургије ларингса поготово тумор хирургије на њиховој клиници, врхунски европски стручњаци у овој специјалности, донели су одлуку да је ОРЛ Клиника Универзитетског клиничког центра Ниш, установа која поседује реалне квалитете и могућности да својим колегама ларинголозима из читавог света, буде потенцијална база за стицање нових знања и искустава.

Руководилац ОРЛ Клинике УКЦ Ниш проф.др Душан Милисављевић истиче да је ово велики успех не само за клинику већ и за Универзитетски клинички центар уопште-

“Јако је важно што је Европско удружење препознало значај тога да и нашу клинику укључи у овај едукативни процес тумор хирургије главе и врата. Нажалост нишки ларинголози имају незанемарив број оваквих операција. На недељном нивоу ми оперишемо минимум 3-4 малигна тумора ларингса. Искуства у овоме имамо, као И успеха, а сада имамо И прилику да младјим колегама из читавог света представимо наше искуство. До сада су наши лекари одлазили у иностранство како би се усавршавали, сада смо ми та здравствена установа у којој ће се едуковати иностране колеге”, каже проф.др Милисављевић.

Ово је велика мотивација за све запослене на ОРЛ клиници да теже да и у другим делатностима свог рада постигну такве резултате и да буду препознати и када је у питању хирургија уха и носа и синуса, додаје проф.др Душан Милисављевић.

На овој клиници, како истиче њено руководство,чак ни у најгорим моментима пандемије САРС Цов2  оператива није стајала са операцијама канцера. У овом моменту нема листе чекања за операцију главе и врата.

Иначе, ОРЛ Клиника Универзитетског клиничког центра у Нишу је међу првима у Источној Европи стављена на мапу едукативних центара Европског удружења ларинголога раме уз раме са реномираним клиникама у овој грани медицине.

Више о овоме можете погледати на линк-у испод:

https://www.elsoc.org/observerships-and-mini-observerships/

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш