ЗАХВАЛНОСТ ЗА ХРАБРОСТ И ХУМАНОСТ

„Не постоји начин да се захвалимо члановима удружења Актилиум  на свесрдној помоћи у најкритичнијим моментима пандемије. Ови млади људи су  ризикујући оно највредније што свако од нас има - свој живот, били спремни да ураде све само да помогну онима којима је  та помоћ најпотребнија у време једног од највећег таласа епидемије  која је захватила свет, земљу и наш град, и на томе им неизмерно хвала”, рекао је професор др Зоран Перишић, директор Универзитетског клиничког центра Ниш , приликом доделе захвалница младим волонтерима из Омладинског тима за ванредне ситуације асоцијације “Актилум”.

УКЦ Ниш доделио је преко 40 захвалница младим људима који су у жељи да помогну пацијентима али олакшају и рад лекарима обукли скафандере и ушли у црвену зону. Многи од њих заувек ће памтити тај тенутак, али и осмехе на лицима пацијената којима су помагали. И волонтери су уручили захвалнице лекарима који су били са њима на истом задатку. Захвалнице су испред УКЦ Ниш, добили директор проф.др Зоран Перишић и главна сестра УКЦ Соњица Радић.

 “Захвалнице које смо добили ,али и оне које смо ми данас уручили, још једна потврда су наше узајамне сарадње на истом пројекту и са истим циљем. Сви смо били укључени у борбу против COVID-а 19. То је пројекат који је сада за нама, али нам је истовремено дао охрабрење да кренемо даље ”,истакао је Димитрије Стојановић председник удружења Актилум.

Директор Универзитетског клиничког центра Ниш, проф.др Перишић, лично је уручио захвалницу сваком од волонтера Актилума уз поруку да никада не дозволе да ишчезне хуманост и људскост коју су показали у моментима када је било најтеже .

Директор Универзитетског клиничког центра Ниш, подсетио је и на чињеницу да је одређени број волонтера који су несебично помагали другима, већ добио запослење кроз различите конкурсе које је Министарство здравља спроводило.

Иначе, на  пројекту „COVID волонтери“ ,било је укупно 100 волонтера, од којих је више од 40  било у Универзитетском клиничком центру.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш