МЕЂУ НАЈБОЉИМ МЛАДИМ РАДИОЛОЗИМА У СВЕТУ И ЛЕКАР УКЦ НИШ

Поред најсавременије опреме за рад коју УКЦ континуирано занавља и надограђује, највећи капитал наше здравствене установе су млади људи чије квалитете препознаје и респектује и међународна стручна јавност. Једна од оних који су понос медицинског тима УКЦ Ниш је и др Соња Јанковић.

Др Соња Јанковић дипломирала је са просечном оценом 10,0, као студент генерације на Медицинском факултету Универзитета у Нишу 2017. године . У оквиру акције запошљавања најбољих дипломираних студената Министарства здравља Републике Србије, постала је 2018.године део колектива Универзитетског клиничког центра у Нишу.

Специјализант четврте године радиологије Универзитетског клиничког центра у Нишу и студент докторских академских студија, др Соња Јанковић, овогодишњи је добитник престижне стипендије - ESOR Visiting Scholarship Programme (European School of Radiology – ESOR), у организацији Европског удружења радиолога (European Society of Radiology - ESR). Докторка Јанковић је један од 36 добитника ове стипендије из целог света, а једини је представник Србије. Своје даље тромесечно усавршавање провешће у европском академском центру, на Департману за радиологију на Универзитетској клиници у Фрајбургу, (Klinik für Radiologie, Universitätsklinikum Freiburg).

Иначе, др Јанковић је тренутно на докторским академским студијама из радиологије, бави се научно-истраживачким радом и презентује радове на националним и интернационалним конгресима. Добитница је бројних награда за постигнуте резултате. Између осталог вишегодишњи је добитник Rising Star i Invest-in-Youth програма Европског конгреса радиологије (ECR). Председник је секције младих радиолога и специјализаната (ESCR Young Club) Европског удружења за кардиоваскуларну радиологију (European Society of Cardiovascular Radiology – ESCR) за 2020-2022. годину. Од овог лета је и рецензент научног часописа European Journal of Radiology (IF 3.539).

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш