ПРИПАДНИЦИ ГОРСКЕ СЛУЖБЕ СПАСАВАЊА И ОВЕ ГОДИНЕ У УЛОЗИ ДЕДА МРАЗА

Чланови Горске службе спасавања (ГСС) у костимима Деда Мраза, спустили су се и ове године са крова клиника УКЦ Ниш у којима се лече малишани. Преко прозора, Деда Мразови су деци која празнике дочекују у болници, уручили новогодишње пакетиће.

 

     

Акцију која изазива велико одушевљење како код деце тако и код одраслих, организује нишка компанија “Фази” већ пет годину за редом, у седам градова на југу Србије. Трећи пут пакетиће добијају и пацијенти Универзитетског клиничког центра Ниш.

Директор Универзитетског клиничког центра у Нишу проф. др Зоран Перишић рекао је да је акција поделе пакетића постала традиционална.

“Деца су ту да улепшају наш живот, деца која су овде у УКЦ у Нишу имају здравствене проблеме који су на првом месту нашег рада. Трудимо да увек што се тиче терапије будемо у врху, то иде добро, али се трудимо и да тој деци скренемо пажњу са њихове болести. Ово је начин да буду обрадовани, а по реакцији деце у собама, када се спусте Деда Мразови, они су јако срећни због због ове акције” - рекао је проф. др Зоран Перишић.

Јелена Јокић, главна сестра Клинике за педијатрију, каже да ће пакетиће добити укупно око 100 деце у УКЦ Ниш које су хоспитализована на овој клиници и као и деца у Заводу за ментално здравље, на ОРЛ клиници, дечјој рехабилитацији и клиници за дечју хирургију.

“Деца су јако срећна због ове акције, то је њима као да им се остварио неки празнични сан. У лечењу је врло важна и морална и психичка подршка и родитељима и деци”- рекла је главна сестра Клинике за педијатрију УКЦ Ниш.

Начелник нишке станице Горске службе спасавања Урош Смиљанић каже да се са радошћу укључују у ову акцију која постаје традиционална.

“То је нешто сасвим другачије од онога што ми свакодневно радимо али је пре свега хумано. Ми уживамо у томе да помогнемо колико можемо децу која се нажалост налазе у болницама. Кренули смо са једним градом, а ове године смо у 11 градова Србије тако да се надамо да ћемо барем мало среће и осмеха донети деци”, каже Смиљанић.

Невена Ђорђевић, маркетинг менаџер нишке компаније “Фази” која је ову поделу пакетића организовала, истиче да са Горском службом спасавања настављају петогодишњу традицију поделе пакетића деци у болницама.

“Подстакнути иницијативом директора УКЦ Ниш проф. др Перишића прошле године смо проширили акцију на још шест градова југоисточне Србије - Пирот, Прокупље, Алексинац, Лесковац, Врање и Крушевац. Ове године ћемо поделити преко 500 пакетића и са свим учесницима у акцији створити посебне тренутке радости за децу. Поклони су према полу и узрасту, у њима су различите играчке и надамо се да ће за свакога бити по нешто”, рекла је Невена Ђорђевић.

Овом приликом директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић најавио је долазак значајне опреме за дечије клинике, а које је УКЦ обезбедио из сопствених средстава. Према његовим речима у наредној години пажња ће бити фокусирана пре свега на Клинику за педијатрију,Клинику за дечију хирургију, ортопедију И трауматологију и Клинику за гинекологију.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш